Senin, 22 November 2010

Keeping (local) Foods in the Hands of Community








Keeping (local) Foods in the Hands of Community?



Water, fish, rice seeds and rocky stones availability creating a model of production of local foods for highlanders in a village, namely Cigunung, Cimaung in the Kabupaten (Regency) Bandung, West Jawa But… since they also grow upland vegetables and corn which the seeds are hybrid varieties, also sometimes use chemical fertilisers, then, they become price takers of local markets.


A Poster



by: Riza V. Tjahjadi

biotani@gmail.com




Pangan (lokal) masihkah tetap "di tangan" komunitas?


Air, ikan, benih padi (unggul lama), dan batu gunung menyiptakan sebuah model produksi pangan lokal bagi komunitas salah satu pegunungan di Jawa Barat... Akan tetapi, mereka menanam pula sayuran varietas dataran tinggi dan jagung yang semuanya adalah benih unggul. Seringkali mereka memakai pupuk kimia untuk menjamin panenan... Karenanya, mereka amat bergantung kepada harga pasar.



(poster) Kisah dari


Cigunung, Cimaung Kabupaten Bandung, Jawa Barat



oleh: Riza V. Tjahjadi



biotani@gmail.com



22 November 2010





---o0o---

Tidak ada komentar:

Arsip Blog