Senin, 22 November 2010
Keeping (local) Foods in the Hands of Community
Keeping (local) Foods in the Hands of Community?
Water, fish, rice seeds and rocky stones availability creating a model of production of local foods for highlanders in a village, namely Cigunung, Cimaung in the Kabupaten (Regency) Bandung, West Jawa But… since they also grow upland vegetables and corn which the seeds are hybrid varieties, also sometimes use chemical fertilisers, then, they become price takers of local markets.
A Poster
by: Riza V. Tjahjadi
biotani@gmail.com
Pangan (lokal) masihkah tetap "di tangan" komunitas?
Air, ikan, benih padi (unggul lama), dan batu gunung menyiptakan sebuah model produksi pangan lokal bagi komunitas salah satu pegunungan di Jawa Barat... Akan tetapi, mereka menanam pula sayuran varietas dataran tinggi dan jagung yang semuanya adalah benih unggul. Seringkali mereka memakai pupuk kimia untuk menjamin panenan... Karenanya, mereka amat bergantung kepada harga pasar.
(poster) Kisah dari
Cigunung, Cimaung Kabupaten Bandung, Jawa Barat
oleh: Riza V. Tjahjadi
biotani@gmail.com
22 November 2010
---o0o---
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar